Sverige vann Finnkampen i innebandy

Innebandy är en populär sport både på dam- och på herrsidan, bland unga och äldre i flera länder, och två som rivaliserat länge är Sverige och Finland – och nu i september avgjordes den årliga Finnkampen med svensk seger.

Innebandy bygger lagkänsla och kan kicka igång vårt tävlingssinne riktigt ordentligt. Ett sådant är när vi spelar landskamper. Det var något som tydligt syntes under den årliga Finnkampen mellan Sverige och Finlands damer – som slutade med att Sverige plockade hem segern med 4-3. Så här säger förbundskaptenen Åsa Karlsson i ett pressmeddelande:

”Trots att vi ledde med 3–0 efter första perioden tyckte jag att det blev som en väckarklocka för oss. Vi blev lite tagna av Finlands sätt att spela. De stressade oss högt och fick matchen att anta lite hawaii-karaktär och i den spelformen är de vassa. Jag är glad att vi lyckades vinna, det är alltid det vi går för” läs mer hos Aftonbladet.

Inledde starkt men fick hårt motstånd

I kampen inledde svenskorna starkt och inom kort hade man kommit upp i 3–0  bara efter den första periodens spel. När den andra perioden väl började hade dock finskorna återhämtat sig från den svenska satsningen och Mia Karjalainen och Oona Kauppi reducerade ställningen till 2–3. Då blåstes det liv i svenska laget och bara kort efter att Kauppi gjort sitt mål drämde Ellen Rasmussen till så det blev 4–2. Därefter höll svenskorna hårt motstånd men Kauppi slog på och Finland kom upp i 3–4 men sedan tog det stopp. Matchen slutade med svensk seger på 4-3.