Innebandy – en sport som bygger lagkänsla

Innebandy är en sport som är populär bland unga. De som spelar innebandy utvecklar en stark lagkänsla, som de har nytta av i många sammanhang. Därför är det inte konstigt att man på många arbetsplatser spelar innebandy en gång i veckan. Kanske är det något för din cykelklubb att ta upp?Innebandymatch damer

Innebandy är en ung sport, och med det menar vi inte bara att ett av de äldsta företagen i branschen, Unihoc, grundades 1972. Jämför det med det tyska bryggeriet Paulaner, som grundades 1634. Den som tittar på unihoc-innebandyklubbor märker att det är en tillverkare med lång erfarenhet, även om sporten är ung.

Innebandy är också en ung sport på det sättet att många av utövarna är unga. Att spela innebandy bygger lagkänsla, vilket flickorna i Lunds 00-03-lag vittnar om.

– Det var jättekul. Det var ett mål vi hade och vi fixade det. Vi har vunnit B-gruppen tidigare men nu lyckades vi vinna A-gruppen, berättar lagkapten Tindra Karlsson.
Varför gick det så bra?
– Vi var väldigt positiva. Det var som att vi visste att vi skulle vinna. Vi hade bra lagkänsla och bra musik med oss, säger Sara Stellansdottir i Flickor 00.

Det finns dock lag som ändå behöver jobba med lagkänslan. Hässelby Hawks var 2015 ett lag som förlorade alla matcher, men som vände utvecklingen med hjälp av hård träning och en stärkt lagkänsla. Mer om detta finns att läsa i lokaltidningen för Västerort.

Lagkänsla i andra sammanhang

Just lagkänsla är något som många eftersträvar. Göteborgsposten berättar att Friskis och Svettis har startat en ny typ av pass, Sports Athletics. Träningsansvarige Daniel Buller säger:

– Passet är inspirerat av lagidrotten och den fysträning som används där. Alla som har spelat fotboll är nog välbekanta med den försäsongsträning och snabbhetsträning som man använder sig av där. Men den som har hållit på med till exempel friidrott känner nog igen många delar också. Det här är ett pass som är guld värt för den som vill förbättra sitt löpsteg.